איך לשפר את המצב הכלכלי של המשפחה בשנת 2023?

אפשר לעשות הרבה דברים על מנת לשפר את המצב הכלכלי של המשפחה. השנה, קחו יוזמה, למדו והבינו איך לשפר ולבנות עתיד כלכלי טוב יותר. זה לא בשמיים, כך מחליטים וכך עושים! 

ידע זה כוח 

אין ספק שכדי לשפר את המצב הכלכלי של המשפחה תוכלו לנסות לבקש העלאה מהבוס או להגדיל את ההכנסות בעסק שלכם. אבל המצב הכלכלי לא נובע רק מכמה אתם מכניסים לחשבון. לא פחות מזה, מצבכם מושפע מגובה ההוצאות שלכם בכל חודש. בשלב הזה, כדאי ואפילו חיוני להתחיל לאסוף נתונים וידע. על סמך נתונים אודות סעיפי ההוצאות השונים שלכם, אופן התנהלות ההלוואות, איך עובדת משכנתא וכדומה, תוכלו לתכנן תוכנית כלכלית למשפחה, תוכנית שתלווה אתכם לאורך שנים קדימה ותאפשר ניהול הון משפחתי אפקטיבי בטווח הארוך. 

לשנות הרגלים 

החשיבות של תוכנית כלכלית ואיסוף ידע, טמונה בצעדים שמנהלים לאחר מכן. על סמך הנתונים שמצאתם, תוכלו לפעול לפי שיטה. הרעיון איך לצאת מחובות מתבסס על שינוי הרגלים. אם הגעתם למצב שבו אתם כמעט כורעים תחת החובות, זה אומר שחלק מההרגלים שלכם צריכים להשתנות כמה שיותר מהר. לדוגמא, אם אתם מוציאים די הרבה כסף בחודש על בילויים, על מסעדות, אפשר לשנות. אם אתם קונים רק מותגים יקרים, יתכן שהרגל אחר ישרת אתכם טוב יותר לזמן הארוך. 

לרתום לעניין את כל המשפחה 

כדי לשפר את המצב הכלכלי, היעזרו בכוח של המשפחה שלכם. תוכלו לקבל ידע שיטתי יעיל, במסגרת קורס כלכלת המשפחה שנפתח בקרוב. אבל תוך כדי הקורס או לאחריו, המשיכו לפעול ולעשות. קיימו ישיבה בכל שבוע או בכל חודש, שבה תבדקו מה הצלחתם להשיג ובמה כדאי להשתפר. העובדה שכל המשפחה נמצאת ביחד בפרויקט הזה, תאפשר שיפור כלכלי עצום. תתפלאו לדעת עד כמה אפילו ילדים ובני נוער משתפים פעולה, ברגע שמשתפים אותם. כל אחד מוסיף רעיונות משלו, וככה מגיעים להישגים הרצויים!

אימוץ פתרונות טכנולוגיים שמשרתים מטרות של ניהול פיננסי

שימוש בטכנולוגיה יכול להיות גיים צ’נג’ר בניהול הפיננסים במשפחה. אפליקציות וכלים מקוונים עוזרים לנהל תקציב, לעקוב אחר הוצאות ולחשב הוצאות מתוכננות. הפתרונות האלה מקלים על ניטור תזרים המזומנים, קביעת מגבלות הוצאות וזיהוי תחומים שבהם ניתן להגדיל את החיסכון. על ידי שילוב כלים אלו בחיי היומיום, משפחות יכולות לקבל הבנה ברורה יותר של בריאותן הכלכלית ולקבל החלטות נבונות יותר.

השקעה באוריינות פיננסית לילדים

חינוך ילדים לניהול כספים מגיל צעיר חשוב מאוד. זה לא רק מכין אותם לעתיד הכלכלי שלהם אלא גם משרה תרבות של אחריות כלכלית בתוך המשפחה. ניתן לשלב שיעורים פשוטים על חיסכון, ערך הכסף ויסודות התקצוב בפעילויות היומיומיות. עידוד ילדים לחסוך חלק מדמי הכיס שלהם, או שילובם בדיונים על תקציב משפחתי, יכולים לספק ניסיון מעשי ולטפח סביבה שבה אוריינות פיננסית היא ערך משפחתי משותף.

להיעזר ביועץ כלכלי אישי 

אם אתם צריכים בוסט של ידע, כיוון ודרך, תוכלו להתחיל את המסע להבראה כלכלית, בתהליך מקצועי. קחו יועץ לכלכלת המשפחה שייפגש אתכם ויתכנן אתכם תוכנית מוסדרת. הוא יבדוק אילו צעדים לא בריאים סיגלתם לעצמכם לאורך השנים, מפני שלא היה מי שילמד אתכם אחרת. היועץ מביא עימו סט של כלים, שיותאמו אישית למשפחה, לאורך החיים שלכם, לסגנון החיים ולתוצאות שאתם מחפשים. 

להכין יעדים לביצוע 

דרך נהדרת לשיפור המצב הכלכלי, עוברת בהכנת יעדים לביצוע. לדוגמא, אפשר לקבוע יעד שבו מקצצים בהוצאות של קניית אופנה. אפשר לקבוע יעד שבו חוסכים בהוצאות החשמל או שמעלים את הרווחים של העסק על ידי הבראה עסקית. ברגע שישנם יעדים ברורים, קל מאוד לבדוק האם הצעדים שלכם מוכיחים את עצמם. לרוב, אפילו אם משיגים אחוז מסוים מתוך היעד ולא את כולו, המצב הכלכלי משתפר והולך. 

להתחיל לחסוך באופן קבוע 

התחילו לשים כסף בצד. חסכו לכל מיני מטרות, וכך תצטרכו פחות הלוואות או שתקטינו את גובה המינוס בחשבון. החיסכון שהולך ועולה בקביעות, בונה את היציבות הכלכלית לטווח הארוך. רצוי כמובן לשלב יחד: מוציאים פחות וגם חוסכים יותר. חלק מהחיסכון אפשר להשקיע בדרכים מניבות שיוצרות הכנסה נוספת למשפחה. 

לפרגן לעצמכם כאשר רואים תוצאות 

לא רק על ידי קיצוצים וחיסכון אפשר לשפר את המצב הכלכלי. כדי להתמיד, פרגנו לעצמכם ולמשפחה שלכם. לדוגמא, מחליטים שאחרי שחוסכים סכום מסוים, המשפחה עורכת יום כיף, מתפנקת במסעדה וכדומה.  

לסיכום, שינוי הרגלים, יותר חיסכון, פחות הוצאות, בניית תקציב – את השנה הזאת תוכלו לסיים במצב כלכלי טוב הרבה יותר! 

אהבתם? שתפו עם חברים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מאמרים נוספים שיעזרו לך לעשות עוד כסף

רוצה פריצת דרך כלכלית?
אני מזמין אותך לקבל “שיחת ייעוץ ובהירות” ( ב ZOOM)  ללא עלות 
ליצירת פריצת דרך כלכלית 
עם מנטור של תכנית סוד הכסף

icon-05-min